Reclameverspreiding en verzendingen

« Back to Home

Wat u moet weten als u folders wilt verspreiden

Gepost op

Veel bedrijven in de detailhandel, zoals supermarkten en kledingwinkels laten reclamefolders verspreiden om hun producten beter te verkopen en actuele aanbiedingen onder de aandacht van de consument te brengen. In dit artikel kunt u kort lezen wat het werk van reclamefoldersbezorger inhoudt.

Hoe werkt folders bezorgen? - Folders bezorgen is een manier om extra inkomsten te verkrijgen. Dit wordt vaak als bijbaan gedaan door jongeren. Zij moeten minimaal 13 jaar zijn om folders te mogen rondbrengen. Als men interesse heeft in dit werk, kan de geinteresseerde zich aanmelden bij een van de verschillende organisaties die zich bezighouden met de bezorging van folders. Als er bezorgers nodig zijn, kan er meestal meteen worden begonnen met het werk. Als er al voldoende bezorgers zijn, wordt men op een wachtlijst geplaatst en kan hij/zij beginnen zodra er weer een bezorger nodig is. De folders worden meestal thuis bezorgd. Soms moeten ze nog gevouwen worden, maar meestal worden de folders in gesealde pakketten afgeleverd. Als men begint met zijn wijk, krijgt de bezorger een plattegrond met alle adressen waar bezorgd moet worden. Het bezorgen van folders doet men meestal in binnen een woonplaats of in de buurt. Men loopt dan een vaste wijk op een of meerdere vastgestelde dagen in de week. Mocht iemand een keer ziek zijn of kan er om een andere reden niet bezorgd worden, dan is het meestal aan de werknemer om zelf voor vervanging te zorgen en zo een wijk te laten overnemen door collega uit de buurt die wel kan bezorgen.

Wat maakt iemand geschikt voor het bezorgen van folders? - Men is geschikt voor het bezorgen van folders als de persoon in kwestie op vaste dagen minimaal twee uur beschikbaar bent. Het verschilt per organisatie welke dagen men hiervoor vrij moet houden. Men is ook geschikt als het niet erg wordt gevonden om soms alleen te werken in slechte weersomstandigheden en als men het niet erg vindt een aantal keer op een neer te fietsen tussen huis en de bezorgadressen om zo de fietstassen met folders bij te vullen.

Inkomsten met folders verspreiden - Als u de folders zelf moet vouwen, krijgt men hiervoor een extra bedrag. Er zijn nog enkele andere zaken die invloed hebben op de inkomsten door het bezorgen van folders. Dit zijn bijvoorbeeld de grootte van het wijk, hoe vaak men de fietstassen moet bijvullen en hoe zwaar de folders of pakketten met folders zijn. Als folderbezorger is men niet in loondienst. Dat betekent dat er geen premies betaald hoeven te worden. Wel is het nodig de inkomsten van het folders verspreiden door te geven aan de belastingdienst.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat zich o.a. speciaal richt op het verspreiden van folders, kijk dan eens bij JOH van de Kamp BV


Delen